18 Σεπ 2015

"ΒΙΒΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ"

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 8:00 μ.μ.
Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου ΡΙΚ

με τη δημοσιογράφο
ΟΛΓΑ ΠΙΕΡΙΔΟΥ

Η ζεστή, κρυστάλλινη φωνή της δημοσιογράφου Όλγας Πιερίδου ακούγεται από το Πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ κάθε μεσημέρι, αλλά ακούγεται και από άλλες εκπομπές, και είναι όλες επιτυχημένες. Η επιτυχία της, εκτός της φωνής, δεν στηρίζεται σε πολύπλοκες συνταγές αλλά σε λίγα βασικά στοιχεία: την άριστη γνώση της γλώσσας της, τον κριτικό προβληματισμό της, και την ενημέρωση για τα θέματα που παρουσιάζει, αφιερώνοντας πολλές πολλές ώρες από τον ελεύθερο της χρόνο. 

Κάθε Παρασκευή, λοιπόν, στις 8 το βράδυ - τι δύσκολη ώρα - βγαίνει στον αέρα η «ΒΙΒΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» της. Ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει τους λογοτέχνες του τόπου και τα βιβλία τους. Το σημαντικό εδώ είναι ότι το πρόγραμμα αυτό είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδας μας. Δεν υπάρχει αμοιβή. Υπάρχει μόνον η προσπάθεια της πληρέστερης ενημέρωσης για το θέμα της. Η θυσία του ελεύθερου χρόνου της για διάβασμα, τηλεφωνήματα, ηχογραφήσεις και μετά διορθώσεις στις ηχογραφήσεις, και μετά ακρόαση και μετά… και μετά… και δεν υπάρχει τέλος. Κάτι που μπορούν να πετύχουν μόνο οι δοσμένοι άνθρωποι. Και η Όλγα Πιερίδου είναι δοσμένη και ζει μόνο γι αυτό που κάνει με τόση αγάπη, και μας το προσφέρει.

Θα της πω, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση [Θεέ μου πόσο άγχος νιώθω όταν βλέπω μικρόφωνα, ευτυχώς που η παρουσία της διορθώνει τα πάντα] και να της πω καλή συνέχεια στις εκπομπές της, και πάντα με επιτυχία.


ΕΔΩ